Mesto za reklamu
  1. септембар 2018.

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић потврдио је данас да су око језера Газиводе на северу Космета распоређене специјалне јединице косовске полиције РОСУ, мимо свих договора и споразума.

Ђурић је на ванредној конференцији за новинаре у Влади Србије навео да су РОСУ на том подручју како би председнику привремених институција самоуправе на Косову Хашиму Тачију омогућили да обиђе то језеро.

Он је истакао да су снаге безбедности Србије тим поводом подигнуте на највиши степен приправности, напоменувши и да је председник Србије Александар Вучић у овом тренутку на консултацијама са Генералштабом Војске Србије, на једној локацији у Србији.

Директор Канцеларије за Косово и Метохију је подсетио да је упад јединица РОСУ супротан свим медународним договорима и да оне немају право да се појављују на северу Косова.

Ђурић је указао на то да су формације РОСУ наоружане до зуба напале и заузеле језеро Газиводе.

То су урадили да би Тачи могао слободно да се шета, слика и вози у чамцу по језеру Газиводе. Да би до тога дошло, морали су да склоне и ухапсе све са пута. У Центру за екологију и развој спорта су везали људе и хапсили са циљем да заузму и застраше цео српски народ на Косову и Метохији.

Ово се десило наочиглед целе медународне заједнице и сви које смо звали и обавестили шта се десило, ћутали су. Нема одговора ни из ЕУ ни из НАТО-а, истакао је Ђурић.

Он је нагласио да је Србија упозорила све у Приштини и међународној заједници да неће толерисати агресију на наш народ на северу Косова нити било какав облик насиља према нашем народу.

Председник Србије Александар Вучић је упознао и упозорио међународне представнике да оваква врста понашања није прихватљива и да Србија у складу са Резолуцијом 1244 СБ УН намерава да штити свој народ, поручио је Ђурић.

Српска стварност“ / Влада.рс /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here