Mesto za reklamu
  1. 04. 2020

Одлука о проглашењу ванредног стања на територији Републике Српске због епидемије вируса корона сутра ступа на снагу, пошто је данас објављена у Службеном гласнику.

Директор Службеног гласника РС Манојло Зрнић потврдио је за Срну да је одлука објављена данас, као и да она ступа на снагу наредног дана од дана објављивања, преноси РТРС.

“Проглашава се ванредно стање за територију Републике Српске због епидемиолошке ситуације у Републици Српској услед корона вируса 2019-нКоВ”, наводи се у одлуци.

Народна скупштина Републике Српске усвојила је одлуку о увођењу ванредног стања 28. марта на предлог Владе како би институције могле ефикасније да реагују на епидемију.

Представници бошњачких политичких партија најављивали су да ће уложити вето на поменуте одлуке, али су данас на састанку председнице РС Жељке Цвијановић с потпредседником Већа народа Скупштине РС из реда бошњачког народа Михнетом Окићем и послаником Едином Рамићем отклоњене дилеме у погледу увођења ванредног стања, чиме су створене претпоставке да одлука ступи на снагу.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here