1. 05. 2021.

У свим православним храмовима и црквама на Косову и Метохији служена је васкршња литургија, а владика рашко-призренски Теодосије поноћну литургију служио је у цркви Успења пресвете Богородице у средњовековном манастиру Грачаница.

Верници и свештенство васкрс Исуса Христа дочекују у миру. Поруку мира и Србима и Албанцима послао је и директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић, који је Васкрс дочекао са верницима и свештенством у Грачаници и Бабином Мосту.

Позвао је српски народ да опстане са својим огњиштима и поручио да држава Србија улаже све напоре да им омогући лакши бољи живот.

“Из многострадалниог српског села Бабин Мост, овде на централном Косову и Метохији, честитам најрадоснији хришћански празник Васкрс. Васкрс који означава победу живота на смрћу, нека и овде у овом прелепом селу означи нови почетак и нови живот, да више Бабин Мост не буде познат по бројним етнички мотивисаним нападима на Србе, њихову имовину и ову прелепу цркву, него да управо Бабин Мост као мултиетничко место постане парадигма будућих односа српског и албанског народа”, рекао је Петковић.

Пренео је житељима Бабиног Моста да опстану и остану на својим вековним огњиштима а да ће држава Србија учинити све, као што чини да им живот олакша, не само кроз финансијске пакете помоћи, не само тако што градимо нове болнице, школе, путеве него и тако што брине о њиховој будућности.

“Нека данашњи празник једноставно донесе мир свима који нам је преко потребан и да пошаљем поруку Мира и Србима и Албанцима јер само тако можемо да изградимо будућност. Овде у овој порти данас има више деце него нас одраслих то је најбољи показатељ да ово место има будућност и за ту будућност заједно да се боримо”, казао је Петковић.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here