Mesto za reklamu
  1. 03. 2021.

Ватерполисти крагујевачког Радничког нови су прваци Регионалне лиге, пошто су у финалу у Загребу победили дубровачки Југ резултатом 14:12 (4:4, 4:3, 3:3, 3:3). Српски тим прекинуо је после дугих девет година доминацију Хрвата на Јадрану.

Финале између Радничког и Југа било је изузетно узбудљиво, напето, изједначено, и Крагујевчани су тек у последњих четири минута успели да „сломе“ снажни тим из Дубровника и заседну на трон.

У правој драми у Загребу, голове одлуке постигли су Милош Миличић и Страхиња Рашовић за велико славље тима из Шумадије против фаворизованог Југа.

​Најефикаснији у табору српског представника био је Марко Радуловић са четири поготка, следио га је Филип Јанковић са три, док се двапут у стрелце уписао Рашовић.

С друге стране, код Дубровчана су се истакли Лорен Фатовић и Хрвоје Бенић са по три гола, два су постигли Данил Меркулов и Лука Лончар.

Интересантно, али казнена експедиција из Крагујевца је кроз драму решила и полуфинале, с обзиром на то да је у Загребу „удављена“ Младост, а резултат је био 14:13.

Раднички је постао први српски клуб који је после пуних девет година прекинуо доминацију хрватских клубова на Јадрану.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here