Mesto za reklamu
  1. 01. 2022.

Ватерполо репрезентација Србије победила је Италију резултатом 12:9 у првом колу Светске лиге, пред пуним трибинама и у одличној атмосфери базена у Шапцу.

Србија је повела после три минута, када је Душан Мандић изнудио, а Страхиња Рашовић реализовао петерац. Погађали су потом и Виктор Рашовић и Сава Ранђеловић, док је на другој страни заостатак смањио Андреа Фондели. Италија је у првом периоду промашила и петерац, па је после осам минута било 3:1.

Почетком друге четвртине Мандић је повисио на 4:1, али су Италијани са два брза гола смањили на 4:3. Селекција Дејана Савића није допустила гостима да дођу до изједначења, а Никола Луки ћје прецизним ударцем погодио за 6:4 пред одлазак на одмор.

Поново су Италијани припретили, смањили су на 6:5, али су на другој страни Радомир Драшовић и Душан Мандић погађали за 8:5. Уследио је убрзо нови гол Страхиње Рашовића, за сигурних 9:6 после три четвртине.

Последњи пут гости су припретили преко Николаса Прешутија, да би Сава Ранђеловић одмах одбио и тај налет и Србија је мирно привела меч крају.

Наредни меч у Светској лиги Србија игра осмог марта против Словачке у гостима, а прве две селекције из сваке групе пласираће се у четвртфинале.

Капитен Србије Бранислав Митровић није могао да сакрије одушевљење и захвалио се навијачима на подршци.

Селектор Дејан Савић је био свестан да су младе снаге имале велику жељу да се покажу у што бољем светлу.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here