Mesto za reklamu
  1. 07. 2021.

Ватерполисти Србије оправдали су улогу фаворита у трећем колу на Олимпијским играма против Аустралије, коју су победили резултатом 14:8.

Као што се и очекивало, екипа Дејана Савића је од првог минута контролисала игру, с тим што је у финишу дошло до малог опуштања, али то није могло да утиче на коначан резултат.

Наредну утакмицу Србија игра у суботу, 31. јула, а ривал ће јој бити репрезентација Хрватске. Практично ће то бити борба за друго место у групи Б.

Пораз од Шпаније у првом колу натерао је ученике Дејана Савића да се на време опамете јер су на Олимпијске игре у Токију дошли само с једном намером – да узму медаљу.

И то ону најсјајнију.

И одлично то сада изгледа, далеко боље него на отварању. После рутинског тријумфа над Казахстаном, сада „удављена“ и Аустралија.

Прву четвртину Србија је решила у своју корист резултатом 6:0. Силовит старт Филиповића, Пијетловића, Прлаиновића и другова који су утерали страх у кости слабијем ривалу.

И у другој су наставили истим темпом да мељу, па се на полувреме отишло резултатом 10:1.

Ипак, није било реално очекивати да ће „делфини“ успети да одрже баш толику резултатску предност.

Душан Мандић је са четири поготка био најефикаснији актер сусрета, а Аустралија је успела на крају да смањи заостатак на прихватљивих шест разлике – 14:8.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here