Mesto za reklamu

30.12.2019.

Ватрогасци из Бара – Бојан Рукавина, Владимир Ђурановић и Никола Ђурановић одбили су да асистирају полицији у сузбијању протеста православних вјерника који се не слажу са Законом о вјерским заједницама усвојеним у Скупштини прије неколико ноћи, и против њих је покренут дисциплински поступак због тога.

Они су “Барском порталу” казали да су поносни на своју одлуку и да ће остати истрајни у том опреељењу без обзира на могуће последице. Бојан Рукавина није православне вероисповести, али јесте солидаран са грађанима који се противе наказној политици режима, и због тога смо веома захвални – казао је Никола Ђурановић.

Од ових барских ватрогасаца је затражено да конкретно асистирају полицији код тунела “Созина”, гдје се очекивало да ће верници из Бара, Сутомора и Вирпазара блокирати саобраћај на дан када је усвоје закон који дискримкнише Српску православну цркву и њену Митрополију Црногорско – приморску.

Подсетимо, пре овог геста тројице барских ватрогасаца никшићки полицајац Милоје Шћепановић одбио је да пендреком иде на суграђане који протестују због истог закона и вратио униформу и оружје Управи полиције, након чега га је митрополит Црногорско-приморски Амфилохије одликовао.

„Српска стварност“

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here