Mesto za reklamu
  1. 08. 2019.

“Мешовити хор АКУД УНС “Соња Маринковић” постигао је највећи успех у историји прве секције АКУД-а, освојивиши две златне медаље на Европским хорским играма у Гетеборгу (Шведска).

На овогодишњим Хорским играма, учествовало је 133 хорова из 36 земаља, а хор ,”Соње” је био једини представник Србије. Кући је донео златно одличје из категорије камерних хорова, чиме се квалификовао за натпевавање у Grand Prix категорији у којој је награђен још једном златном медаљом.

Освајањем златних медаља хор се директно квалификовао и обезбедио себи место на Champions Competiton и Grand Prix of Nations на Светским хорским играма које представљају највеће хорске сусрете на свету, а који ће се одржати 2020. године у Белгији.

Део средстава за ово такмичење обезбедили су Градска управа за културу Града Новог Сада и Министарство просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије.

Европске хорске игре се одржавају бијенално од 2013. године и до сада су градови домаћини били Грац, Магдебург и Рига. Овај догађај окупља више од 5.000 учесника из свих европских земаља.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here