Mesto za reklamu
  1. 01. 2020.

У Саборном храму Христовог васкрсења божићну литургију служио је митрополит црногорско-приморски Амфилохије, који је позвао вернике на мир и ширење братске љубави.

Најрадоснији хришћански празник, дан рођења Христовог, данас прослављају Српска православна црква и цркве које поштују јулијански календар.

Митрополит-црногорско приморски Амфилохије предводио је свету архијерејску литургију у Храму Христовог Васкрсења у Подгорици, а божићне литургије одржане су јутрос и у осталим црногорским градовима.

Митрополит Амфилохије је позвао вернике на мир и ширење братске љубави.

“Рођењем Исуса Христа човјек од смртнога бића постаје бесмртно биће. Земаљско је за малена царство, а небеско увијек и довијека”, казао је владика.

Верници се окупили у Саборном храму у Подгорици, митрополит Амфилохије служи литургију

Митрополија црногорско-приморска организовала је јуче паљење бадњака на Цетињу испред Цетињског манастира, док је централно паљење бадњака у Подгорици било испред Саборног храма.

Епископски савет СПЦ у Црној Гори саопштио је да ће након Божића окупљања у знак протеста против спорног Закона о слободи вјероисповијести бити организована два пута недељно – четвртком и недељом, уз молитве и позив актуелним властима да смогну снаге и опозову усвојени закон.

Патријарх српски Иринеј је у Божићној посланици поручио да главна порука и овогодишњега Божића треба да гласи да православну веру треба чувати и сачувати по сваку цену.

„Српска стварност“

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here