Mesto za reklamu

03.12.2018.

Председник косовског парламента Кадри Весељи саопштио је данас да ће о трансформацији Косовских безбедносних снага у војску посланици одлучивати 14. децембра и да верује у позитиван исход.

„Четрнаестог децембра званично ћемо имати косовску војску. Ово је датум када ћемо у косовском парламенту гласати за трансформацију КБС у војску. Срећно и честитке свима од нас“, написао је Весељи на свом профилу на Фејсбуку.

Весељи путује у Америку на консултације о трансформацији КБС

Позивајући се на сазнања из скупштинских изора, „Коха“ пише да ће Весељи у САД боравити неколико дана, а очекује се да ће имати састанке са високим званичницима Стејт департмента.

Ова посета, према истим изворима, биће реализована пре седнице парламента 14. децембра, када ће се посланици изјаснити о пакету закона о трансформацији КБС у војску.

Наводи се да ће Весељи отпутовати у САД како би координисао послове са америчком државом пре него што се изгласају нацрти закона о војсци, као и да би потписао неколико споразума који имају за циљ снабдевање војске Косова наоружањем.

„Циљ посете су координације са америчким партнерима пред формирање војске, те помоћ САД за повећање војних капацитета“, рекао је неименовани извор за „Коху“, пренео је Танјуг.

Председник Скупштине, како се сазнаје, путује у среду и имаће састанке у Пентагону, у Белој кући, а боравиће и у Ајови.

„Српска стварност“ / Спутник, Агенције /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here