Mesto za reklamu

21.02.2019.

Председник опозиционе ДПК и председник парламента Кадри Весељи каже да се нада да више нема потребе за ратом на Косову, али је, додаје, “лично спреман да се суочи са Србијом”. Позвао је Македонију и Црну Гору, сада чланице НАТО-а, да се сви “окупе против Србије”.

Кадри Весељи је, гостујући у емисији Рубикон на КТВ, рекао да ће се он “суочити са Србијом” као што је то урадио пре 20 година.

“Иншала (ако да Бог) више неће бити борбе. Једанаеста годишњица независности је управо завршена. Сачувај боже да Србија пробије границу Косова, не верујем да бих могао да останем код куће. Не желим Господе боже да се то деси, боље да ја онда настрадам него војник КБС-а”, рекао је Весељи у синоћној емисији.

Истиче да ни на који начин не жели да удовољи жељама Србије, али да ниједним својим гестом неће дестбилизовати стање на Косову.

“Нисам у политици да се такмичим у томе да ли је јачи Хашим (Тачи), Иса (Мустафа) или Рамуш (Харадинај), ја сам само против Вучића”, поручио је Весељи уверен да приштинска влада никада неће пасти због захтева Србије и због наметнутих такси на српску робу.

Приштина, према његовим речима, треба да слуша САД, које желе да зауставе руски утицај на Балкану.

“Македонија и Црна Гора су у НАТО, ми нисмо, хајде да се сви окупимо против Србије”, позвао је Весељи.

“Нисмо против Харадинаја, ми смо против Вучића”

Весељи се противи реконструкцији владе у којој не би био Рамуш Харадинај, као и притисцима који се на актуелног премијера привремених приштинских институција врше зато што не жели да укине таксе наметнуте на производе из Србије.

“Рекао сам, немојте вршити притисак на Рамуша, ја сам предлагач те мере. Нисмо ми овде да њега надмудримо него смо ту заједно са премијером да будемо што јачи, ми смо против Александра Вучића”, рекао је Весељи на КТВ.

У Приштини се ових дана спекулише да би актуелна влада могла бити реконструисана и да у њој више не би било Харадинаја, чији став о таксама штети односима Приштине и САД, а као могући нови партнери у коалицији помињу се опозиционе ДСК Исе Мустафе и СДП Спенда Ахметија.

Весељи, међутим одбацује ту могућност и истиче да жели да актуелна влада остане до краја мандата.

Како је пренела Коха, поручио је и да неће бити председник парламента ако буде формирана нова влада која не би радила за, како је навео, “интересе земље”.

Упитан да ли би Мимоза Кусари-Љиља из Алтернативе добила подршку његове ДПК за премијера у новој влади, Весељи каже да не зна да ли је постојала таква идеја.

“ДПК је дао многе премијере”, рекао је и поновио да сматра да ова влада требало да преузме одговорност и суочи се са Београдом о питању Косова.

“Они (Београд) нас блокирају, али су барем били оштећени и показали да желе моћ”, рекао је Весељи.

 „Српска стварност“ / КТВ, Радио К и М /

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here