Mesto za reklamu
  1. 01. 2018.

Председник косовског парламента Кадри Весељи изјавио је да је посета руског председника Владимира Путина Београду позитивна ствар, те да је јасно да се званична Москва креће ка, како је рекао, признавању Косова као „независне и суверене државе“, пренео је приштински „Зери онлајн“.

Весељи је на конференцији за новинаре утврдио да на то указује и чињеница да је председник Путин, након сусрета са председником Србије Александром Вучићем, јуче у Београду рекао исто што и, како је казао, „нашем председнику Хашиму Тачију“.

Тачи и Путин имали су кратки сусрет у Паризу током обележавања 100. годишњице од краја Првог светског рата.

„Посета руског председника Србији је позитивна ствар. Ми смо окренути Америци, ми смо окренути ка Западу. Наше комшије на северу се претварају да су добри са нашим партнерима, али отварају врата Русији. Међутим, Путин је током посете Србији, после састанка са српским председником, поновио поруке које је раније рекао нашем председнику Хашиму Тачију. То значи да се Русија креће ка признавању Републике Косово“, рекао је Весељи, пренео је „Зери“.

Истине ради, Путин је јуче у Београду поручио да решења питања Косова нема без Русије и да ће Москва усвојити сваки споразум који буде прихватљив за Београд и Приштину.

Весељи је поновио да ће се о прихватању финалног споразума са Београдом о нормализацији односа у завршници изјаснити грађани на референдуму, пренео је Танјуг.

„Нећемо стати, ући ћемо у процес дијалога, доносити одлуке које ће бити суверене и томе дати свој печат. Коначну одлуку ће донети грађани на референдуму, који о свему одлучују суверено“, рекао је Весељи.

„Српска стварност“ / Зери онлине, Агенције /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here