Mesto za reklamu
  1. 02. 2021.

Већина европских земаља поново уводи потпуно или делимично затварање како би се избориле против пораста броја новозаражених и умрлих од ковида.

Има и земаља које олакшавају епидемиолошке мере па су се за делимично попуштање, углавном по регијама, одлучиле Грчка, Холандија, Данска, Италија и Хрватска.

Француска, Чешка, Шпанија и Португалија уводе нове, строже мере и нова затварања.

Строге мере остају на снази у Немачкој и Ирској, док је Шведска пре неколико дана пооштрила мере, али то и даље нису драстичне мере као у делу Европе, преноси Танјуг писање Индекса.

Француска делимично затвара овог викенда делове који су погођени новим жариштима, што ће осетити Ница и обале на југу и северу око Денкерка.

Са повећањем бројки суочава се и Немачка, а тамо су на снази оштре мере, па су тако затворене све трговине изузев прехрамбених, као и школе, ресторани, кафићи и барови, фризерски салони, тржни центри…

Чешка је премашила бројку од 20.000 мртвих, болнички систем је преоптерећен, а парламент у петак није одобрио владин предлог о продужењу ванредног стања у марту, али је мањинска влада Андреја Бабиша одмах прогласила ново ванредно стање које ступа на снагу у недељу на 30 дана.

Шпанија је задржала полицијски час у свим деловима земље најкасније до маја, а људима је једино дозвољено да изађу напоље због посла, образовања и куповине лекова, односно у случајевима када треба пружити помоћ старијима и деци.

У Белгији је продужен локдаун до 1. априла, док су нове рестриктивне мере недавно уведене у Португалији.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here