Mesto za reklamu

19.07.2020.

У привременој ковид болници “Београдска арена” тренутно се налази 225 пацијената који углавном имају обострано запаљење плућа, рекао је координатор болнице, пуковник Вељко Милићевић.

Арена, која може да прими 500 пацијената, до сада је примила 345 оболелих, а у овом објекту се, према речима доктора Милићевића, налазе лакши и средње тешки случајеви и сви пацијенти су покретни.

“Ово је једна другачија прича од болнице на Сајму у којој леже пацијенти с лакшом клиничком сликом. Радимо као класична болница, с визитама, праћењем здравственог стања пацијената. Цео тим из Сајма премештен је овде и ради као комбинована екипа Министарства здравља и Министарства одбране са људима из Завода за железницу и другим заводима. Стање пацијената се прати најмање два пута дневно, а за оне који су иоле тежи, на сат или два”, рекао је за РТС Милићевић, који је био координатор болнице и на Сајму.

Око 80 одсто пацијената је, напомиње, упућено кућама на 14 дана изолације, а двадесетак одсто у друге ковид болнице због погоршања стања. Најмлађи пацијент има 21 годину, а најстарији 85.

“Ми смо од РФЗО добили концентраторе кисеоника са протоком од пет и осам литара. Међутим ово је један велики корак напред, па ће од уторка највероватније почети инсталирање система за снабдевање кисеоником, где ће сваки кревет имати прикључак за кисеоник. Претпостављам да ћемо и нешто теже пацијенте моћи да задржавамо дуже и тако помогнемо систему за лечење ковида-19”, навео је Милићевић. На Сајму, додаје, од 625 радника нико се није заразио.

“Настављамо да примењујемо све мере заштите и боримо се да се нико не зарази овде. Заштитне опреме имамо довољно,” закључио је пукповник Милићевић.

„Српска стварност“

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here