Mesto za reklamu
  1. 07. 2020.

Председник Србије Александар Вучић, који је путем видео-линка данас учествовао на трилатералном састанку Европске уније, Београда и Приштине, истакао је да је дијалог настављен, као и да је постигнут договор о темама за састанак у Бриселу.

Вучић је истакао да се дијалог, под покровитељством ЕУ, наставља након 20 месеци, при чему су договорене и теме за састанак у Бриселу у четвртак, 16. јула.

Председник је уочи састанка одржао билатералне консултације са високим представником ЕУ за спољне послове и безбедосну политику Жозепом Борелом и специјалним представником ЕУ за дијалог Београда и Приштине Мирославом Лајчаком.

Трилатерална видео-конференција Дијалог Београда и Приштине, под покровитељством Европске уније, представља увод у наставак дијалога најављен за 16. јул. На њој су учествували председник Србије Александар Вучић, премијер привремених институција из Приштине Авдулах Хоти и посредници Жозеп Борел и Мирослав Лајчак.

Видео-конференцијом је председавао Борел, који је поручио да је у питању наставак процеса у циљу постизања коначног свеобухватног и правнообавезујећег споразума о нормализацији односа између Београда и Приштине, који ће одговорити на сва отворена питања.

Такав споразум је кључан за бољу будућност народа Косова и Србије, за њихову европску перспективу, као и за стабилност и безбедност читавог региона. Све ово је такође кључно и за ЕУ, поручио је Борел пред почетак видео-конференције.

 „Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here