Mesto za reklamu
  1. 12. 2019.

Актери сукоба у скупштинској сали – посланици Бошко Обрадовић /Двери/ и Александар Мариновић / СНС / новинарима су објаснили своје мотиве о ономе што су учинили што је изазвало физички сукоб

Обрадовић: Политички перформанс 

   У скупштинском холу након инцидента новинарима се обратио Бошко Обрадовић, наводећи да је то био “политички перформанс уобичајен у светској парламентарној пракси, са циљем да изразе незадовољство и одлукама у Подгорици и ‘млаким’ реаговањем у Београду на те одлуке”.

Они су се, каже, обратили, у том тренутку председавајућем Арсићу и министру Вулину са питањем зашто државни врх “ћути док траје прогон српског народа и СПЦ у Црној Гори”, а на седницу су, наводи, дошли да затраже од владајуће већине да заузме став према догађајима у Црној Гори.

“Мислим да сте сви могли бити сведоци у директном преносу РТС-а како смо колега Костић и ја демонстративно ушли у салу пленума Народне скупштине Републике Србије са транспарентима на којима је писало – зашто ћутиш Србијо? Мило, лопове, не дамо ти светиње”, навео је Обрадовић.

Демантовао да је присталица радикализације и насилних метода, те најавио даље протесте, грађанску непослушност, блокаду државних институција и “перформансе” у наредној години.

Maртиновић: Реаговао сам као човек, не као политичар

   Александар Мартиновић је рекао да је спреман да трпи све политичке и правне санкције због свог понашања у парламенту и указао да је “понашање посланика Двери Бошка Обрадовића превршило сваку меру”.

“Реаговао сам не као политичар, већ као човек”, додао је шеф посланичке групе СНС-а и поновио да је морао да реагује на транспарент који је поистоветио Александра Вучића са Милом Ђукановићем, јер је, каже, то “увреда не само за председника и СНС, већ за цео српски народ”.

“На другом транспаренту је писало, ако се не варам – Мило и Вучић су браћа близанци или Мило Вучићу, тако нешто, ја сам реаговао кад сам видео тај други транспарент зато што сам сматрао да је ношења таквог транспарента у скупштини највећа увреда. Можда сам у очима неких грађана направио грешку, можда сам направио грешку и по мишљењу председника моје странке, нема везе, постоји нешто што је важније од посланичког мандата, нешто што је важније од неких привилегија које имам као народни посланик у односу на обичне грађане а то је част”, поручио је Мартиновић.

Додаје да ће Вучић “учинити све по Уставу да се заштите права српског народа” у Црној Гори и интерси СПЦ, пре свега имовински.

„Српска стварност“ / Агенције /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here