Mesto za reklamu
  1. 01. 2021.

Најперспективнији млади уметник ове године је виолинисткиња Дуња Каламир. Њеним концертом „Артлинк“ и Коларчева задужбина отворили су врата за публику у 2021. години.

Одлуку жирија усагласили су таленат и извођачка зрелост Дуње Каламир. Осим тога, о „Артлинк“ награди „Најперспективнији млади музичар“ одлучивали су и осећај за камерни звук и разноврсност солистичких наступа младе виолинисткиње, студенткиње Универзитета уметности у Грацу.

„Некако баш сам стекла тај утисак да је најбитније имати добру енергију и забавити се на концерту пре свега. Пре него да је све савршено и не знам шта све. Најбитније је да се ви сами са собом добро осећате“, сматра млада музичарка.

Сада већ петнаесту годину заредом прве недеље у години срећемо  вансеријске музичаре. Многи су данас афирмисани извођачи на европској сцени – од пијанисткиње Сање Бизјак до гитаристе Војина Коцића – реч је о именима која ласкавој титули „Најперспективнијег младог уметника“ дају још већи кредибилитет.

„Ове године имамо озбиљног партнера за ову награду. То је Камерни оркестар Белгије ‘Каско фил’ и уметнички директор Бенџамин Хамхоутс. Тако да ће Дуња Каламир прва добити ту награду која подразумева плаћене ангажмане у Белгији у следећој сезони на неколико фестивала“, напомиње Јованка Вишекруна Јанковић, директорка „Артлинка“.

Традиционално, наступ Дуње Каламир уз пратњу пијанисте Укија Оваскаинена прва је подржала публика Коларца. Тако смо, без велике гужве, са маскама и уз дистанцу, али и са изузетним оптимизмом, закорачили у концертну нову годину.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here