Mesto za reklamu
  1. 08. 2020.

У свету је од почетка пандемије забележено више од 18 милиона случајева заразе коронавирусом, а од последица заразе преминуло је преко 688 хиљада људи. Опоравило се више од 11,3 милиона особа. Највише заражених и преминулих има у САД, а велики број заражених свакодневно се бележи и у Бразилу и Индији.

У Сједињеним Америчким Државама је, према подацима сајта worldometers.com забележено 4.764.318 случајева заразе коронавирусом, што је четвртина од укупног броја заражених у свету, а од ковида 19, болести коју вирус изазива, преминуло је 157.898 људи.

Бразил је највеће жариште вируса у Јужној Америци – забележено је 2.613.789 случајева, а преминуло је 91.377 људи.

Велики број нових случајева свакодневно се бележи и у Индији. Заражено је 1.639.350 људи, а од ковида 19 је преминуло 35.786 особа.

Русија се припрема за почетак масовне вакцинације против коронавируса у октобру, изјавио је министар здравља те државе Михаил Мурашко.

Научници у Португалу саопштили су да су направили маску која убија коронавирус.

Власти у Јужној Кореји ухапсиле су вођу секте због наводног скривања кључних информација о члановима зараженим коронавирусом и њихових контаката, као и због и других кривичних дела.

Министар унутрашњих послова Хрватске Давор Божиновић саопштио је да се продужавају епидемиолошке мере забране преласка границе према источним суседним државама, односно према Србији, Босни и Херцеговини и Црној Гори.

Грчка је отворила шест главних лука за пристајање крузера, први пут у овој туристичкој сезони коју је веома погодила пандемија коронавируса. Први бродови очекују се за три седмице.

У Мађарској једна особа преминула, 21 нови случај

Према подацима сајта посвећеном епидемији коронавируса у Мађарској, 50-годишњи мушкарац, који се лечио од придружених болести, преминуо је од последица заразе коронавирусом у Мађарској, чиме је укупан број жртава порастао на 597.

Регистрован је 21 случај новооболелих за последња 24 сата. Укупно је до сада заражаено 4.526 особа у Мађарској, преноси агенција МТИ.

(Танјуг)

Словачка: Тестирано 2.884, позитивно 45

У Словачкој је за последња 24 сата регистровано 45 нових случајев коронавируса, саопштио је у суботу Национални здравствени центар за информисање.

Укупно је до сада заражено 2.337 особа, а преминуло је 29.

Словачка је током последња 24 сата тестирала 2.884 особе, а укупно је тестирано на ковид-19 скоро 265.000 људи, наводи агенција ТАСР.

Опоравило се још 47 пацијената, а укупно се опоравило 1.742.

У болници се налази 13 особа позитивних на коронавирус и 16 код којих се сумња на присуство вируса, једна особа се лечи на интензивној нези, а једна је прикључена на респиратор.

(Танјуг)

Више од пола милиона заражених у Јужноафричкој Републици од почетка пандемије

Јужноафричка Република регистровала је од почетка пандемије коронавируса више од пола милиона заражених, саопштило је у суботу јужноафричко Министарство здравља.

Kако јавља Ројтерс, на афричком континенту је од почетка пандемије регистровано готово милион заражених коронавирусом.

Најразвијенија афричка земља регистровала је нових 10.107 случајева коронавируса, чиме је укупан број заражених достигао 503.290, наводи се у саопштењу јужноафричког министарства.

Више од три милиона људи тестирано је од почетка пандемије у Јужноафричкој Републици, која је пријавила свој први случај заразе коронавирусом пре пет месеци, додаје Ројтерс.

У тој земљи су од почетка панедмије забележена и 8.153 смртна случаја повезана са коронавирусом.

Према Ројтерсовим подацима, у Африци је од почетка пандемије забележено 934.558 случајева корона вируса, 19.752 преминула од последица вируса и 585.567 пацијената који су се опоравили.

(Танјуг, Ројтерс)  

„Српска стварност“ / Агенције /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here