Mesto za reklamu
  1. 09. 2019.

Здружена тактичка вежба с бојевим гађањем “Бегеј 2019” почела је данас на привременом полигону “Тител” у присуству председника Србије Александра Вучића и потпредседника Централне војне комисије Кине, генерала Џанга Јуосјаоа.

На вежби учествује више од 900 припадника јединице Копнене војске, Ратног ваздухопловства и против-ваздухопловне одбране и Специјалне бригаде.

Укупно је ангажовано 228 средстава, и то 33 борбена возила, 31 пловни објекат, 13 ваздухоплова, 62 неборбена возила и 89 инжењерских средстава.

Тема вежбе је приказати борбену групу у нападу са насилним преласком реке, а циљ вежбе је да се покаже обученост снага за командовање и потчињених јединица борбене групе у припреми, организовању и ижвођењу борбене операције.

Вежба се изводи у неколико фаза, а, између осталог, биће реализовано убацивање извиђачке групе у борбени распоред непријатеља и специјални десант у дубину распореда непријатеља, полагање речне минске препреке и спречавање напада непријатељских ратних бродова противбродским дејствима, ваздухоплов на припремама напада и ваздухопловна подршка.

Затим, учесници ће приказати артиљериску припрему напада, речни десант, попречно превожење борбене технике преко реке и увођење у борбу, напад на командни брод непријатеља, разминирање пловног пута, бродска, противбродска и пешадијска дејства на циљеве на копну и води и формирање понтонског моста и прелаз борбене групе преко моста.

Руководилац вежбе је заменик команданта Копнене војске бригадни генерал Владета Балтић, а командант борбене групе је начелник штаба прве бригаде Копнене војске пуковник Драган Радаковић.

Вежбу са обале прате и грађани тог дела Војводине.

Уочи почетка приређен је свечани дочек за председника Србије, а вежби присуствују и министар одбране Александар Вулин, начелник Генералштаба Војске Србије Милан Мојсиловић, генерални секретар председника Никола Селаковић, председник Покрајинске владе Игор Мировић, градоначелник Новог Сада Милош Вучевић.

Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here