Mesto za reklamu

13.09.2019.

Влада Републике Србије је на данашњој седници одбојкашицама Србије и њиховом селектору доделила награде у вредности од по 20.000 евра, саопштено је из Владе.

„Чланицама женске одбојкашке репрезентације Србије за освојену златну медаљу на Европском првенству у одбојци, одржаном у Мађарској, Словачкој, Пољској и Турској од 23. августа до 8. септембра, додељене су новчане награде од по 20.000 евра у динарској противвредности. Исти износ припао је и њиховом тренеру Зорану Терзићу“, прецизирано је у саопштењу.

Национално спортско признање додељено је одбојкашици Маји Икодиновић (рођеној Огњеновић) за освојену бронзану медаљу на Светском првенству у одбојци одржаном 2006. године у Јапану, а Влада Србије није заобишла ни златне баскеташе.

„Спортистима у дисциплини кошарка три на три: Марку Савићу, Данилу Мијатовићу, Дејану Мајсторовићу и Душану Домовићу Булуту за освојену златну медаљу на Европском првенству одржаном у Мађарској од 30. августа до 1. септембра 2019. године, Влада је доделила награду у износу од по 20.000 евра у динарској противвредности. Исти износ за освојену медаљу добио је и њихов тренер Горан Војкић“, наведено је у саопштењу.

На седници су усвојене измене Уредбе о националним спортским признањима и новчаним наградама. Повећањем износа новчаних награда за спортисте и тренере, Влада жели да истакне важност врхунских резултата и освајања медаља на најзначајнијим такмичењима — Олимпијским играма, Параолимпијским играма и Шаховској олимпијади.

„Усвојеним изменама износ за освојену златну медаљу на тим такмичењима подигнут је на 50.000 евра (у динарској противвредности), за сребрну на 45.000 евра (у динарској противвредности), а за бронзану на 35.000 евра (у динарској противвредности). Уједно су изједначени износи за појединачне и екипне спортове, а све у циљу да се подстакне постизање бољих резултата и освајање већег броја златних, сребрних и бронзаних медаља на следећим Олимпијским играма, Параолимпијским играма и Шаховској олимпијади“, стоји у саопштењу.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here