Mesto za reklamu
  1. 12. 2020.

Влада Републике Србије донела је на данашњој седници одлуку о формирању Радне групе за безбедност и заштиту новинара и Радне групе за праћење спровођења Акционог плана за примену Стратегије развоја система јавног информисања у Републици Србији за период од 2020. до 2025. године.

Досадашњи рад Сталне радне групе за безбедност новинара, која је пратила поступање тужилаштва у случајевима извршења кривичних дела уперених против новинара, указао је на потребу да се рад на овом проблему институционализује формирањем Радне групе, како би се ефикасније реаговало у случају напада на новинаре и пратиле све радње и активности предузете у циљу заштите њихове безбедности.

Министарство културе и информисања има обавезу да Радној групи за праћење спровођења Акционог плана тромесечно доставља извештај о предузетим активностима предвиђеним овим планом.

На седници је усвојен Предлог закона о потврђивању Уговора између Републике Србије и Јапана о отклањању двоструког опорезивања у односу на порезе на доходак и спречавању пореске евазије и избегавања, који је предуслов за будућа улагања јапанских инвеститора у привреду Србије и за подстицање економске билатералне сарадње.

Чланови Владе усвојили су Предлог закона о потврђивању Споразума о кинематографској копродукцији између Владе Републике Србије и Владе Републике Француске, што ће домаћој филмској индустрији омогућити да добије значајнија финансијска средства и постигне боље позиционирање на европском и светском нивоу.

„Српска стварност“

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here