Mesto za reklamu
  1. 07. 2022.

Влада Србије донела је измењену Одлуку којом се извоз уља омогућава само привредним субјектима који су регистровани за делатност производње уља. На седници је донета одлука о упућивању једнократне новчане помоћи Демократској Републици Сао Тома и Принсипе и дата сагласност на измењену Одлуку о утврђивању цена резервисаних поштанских услуга у међународном поштанском саобраћају.

У саопштењу Канцеларије за медије Владе Србије објашњава се да је измењеном Одлуком о привременом ограничењу извоза основних пољопривредно прехрамбених производа битних за становништво извоз уља омогућен само привредним субјектима који су регистровани за делатност производње уља.

Како се истиче, одлука је донета имајући у виду да жетва сунцокрета почиње средином августа, па је неопходно да се растерете складишни капацитети.

Чланови владе дали су сагласности на измењену Одлуку о утврђивању цена резервисаних поштанских услуга у међународном поштанском саобраћају.

Измена ценовника донета је како би се ублажили негативни ефекати разлике између оствареног прихода и трошка обављања универзалне поштанске услуге, заштите интереса предузећа и државе, као и поштовања стандарда и параметара квалитета, наводи се у саопштењу.

Предложено повећање цена односиће се на писмо масе до 20 грама, на препоручене пошиљке до 50 грама у међународном поштанском саобраћају, као и на писма са означеном вредношћу масе до 50 грама у међународном поштанском саобраћају.

На седници је донета одлука о упућивању једнократне новчане помоћи Демократској Републици Сао Тома и Принсипе у износу од 100.000 америчких долара, а у циљу отклањања последица катастрофалних поплава које су погодиле ову пријатељску земљу, истиче се у саопштењу Владе Србије.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here