Mesto za reklamu
  1. 09. 2020.

Министар одбране у Влади Републике Србије Александар Вулин саопштио је да је Влада на данашњој седници донела одлуку да у наредних шест месеци прекине све војне вежбе и активности са свим партнерима.

Вулин је након седнице Владе навео да се наша земља налази под великим и незаслуженим притиском Европске уније, подсетивши на то да је Србија одлуком Народне скупштине војно неутрална земља.

Од нас се тражи да, по цену напуштања наше европске будућности и по цену још већих притисака на нашу политику, али и наш народ на Косову и Метохији и Републици Српској, напустимо планиране војне вежбе са Белорусијом, рекао је министар.

Да бисмо сачували позицију војне неутралности, избегли или бар умањили последице појачаних напада на нашу земљу, политику и економију, Влада је донела одлуку да се у наредних шест месеци прекине са свим војним вежбама и свим активностима са свим партнерима, без разлике, објаснио је министар.

У наредном периоду нећемо учествовати у било каквим вежбама или војним активностима ни са НАТО-ом ни са ОДКБ-ом, ни са Руском Федерацијом, САД, Кином, ЕУ, ни са истоком ни са западом, поручио је Вулин.

Према његовим речима, наше учешће у мировним операцијама биће посебно размотрено и према потреби суспендовано.

Како је нагласио, процес опремања и јачања наше војске неће бити заустављен већ ће се радити на повећању борбене готовости више него икада.

Ово је једини начин да сачувамо војну неутралност и ова болна одлука нас обавезује да се ослонимо само на себе и само на своју снагу, закључио је министар.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here