Mesto za reklamu
  1. 01. 2020.

Циљ нових мера је да Србија смањи загађење из великих енергетских постреја,  а циљ нове медијске стратегије је да унапреди јавно информисање.

Влада Републике Србије усвојила је на данашњој седници унапређени текст Националног плана за смањење емисија главних загађујућих материја које потичу из старих, великих постројења за сагоревање (НЕРП). Његова примена има за циљ да се до 31. децембра 2027. године емисије из старих великих постројења за сагоревање усагласе са граничним вредностима емисија дефинисаним Директивом о индустријским емисијама.

На седници је усвојена и Стратегија развоја система јавног информисања у Републици Србији за период 2020-2025. године.

Премијерка Ана Брнабић је изразила захвалност Европској унији, ОЕБС-у, Амбасади Норвешке и Фондацији Конрад Аденауер – партнерима Владе који су радили на изради овог документа. Радна група наставиће рад и на Акционом плану за примену Стратегије.

На седници је усвојена измењена Уредба о подстицајима инвеститору да у Републици Србији производи аудиовизуелно дело, којом се почетак њене примене помера са 1. фебруара на 1. мај 2020. године.

Влада је именовала за вршиоца дужности директора Музеја савремене уметности Виктора Киша (Факултет примењених уметности – Одсек керамика), а за директора Југословенске кинотеке Југослава Пантелића.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here