Mesto za reklamu
  1. 08. 2020.

Влада Репубике Србије усвојила је на данашњој седници Уредбу о Програму подстицања запошљавања младих „Моја прва плата“, за чију ће се реализацију у 2020. и 2021. години обезбедити средства у износу од две милијарде динара.

Овим програмом стварају се додатне могућности за оспособљавање, стицање првог радног искуства и повећање прилика за конкурентније иступање младих на тржишту рада и њихово запошљавање.

Држава ће за десет хиљада младих људи, који су завршили средње школе и факултете, покривати део трошкова њихове плате и тиме их мотивисати за проналажење првог посла, а послодавцима олакшати одлуку да их запосле. Средства ће бити прослеђена Националној служби за запошљавање, која спроводи поменути програм.

Нове мере, које су данас усвојене, резултат су састанка који је у Влади Србије одржала премијерка Aнa Брнабић са привредницима, председником Привредне коморе Србије Марком Чадежом и директором Националне службе за запошљавање Зораном Мартиновићем.

Мирсад Ђерлек, досадашњи координатор Опште болнице у Новом Пазару именован је данас на седници Владе за државног секретара у Министраству здравља, сазнаје Танјуг.

Мирсад Ђерлек је преузео и улогу координатора Опште болнице у Новом Пазару након што је директор те установе Мехо Махмутовић хоспитализован због кардиоваскуларних проблема, а у тренутку наглог раста заражених коронавирусом у том граду.

Влада је донела одлуку да се Републици Либан упути 100.000 евра новчане помоћи ради отклањања последица насталих након разорне експолозије у луци “Бејрут“.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here