1. 12. 2020.

Нова црногорска влада неће правити Нацрт буџета за наредну годину, па ће до марта важити законска мера привременог финансирања, саопштио је премијер Здравко Кривокапић.

Кривокапић је на конференцији за новинаре рекао да је било предвиђено да сва министарства доставе информације како би се уобличио буџет, али да су, како је навео, бројне неправилности, нетачни подаци и малверзације утицале да влада одустане од предлога буџета.

Нови буџет ће бити спреман до марта наредне године и биће заснован на јасно дефинисаном програму и политикама владе, као и на реорганизацији која је природна и у духу са новом уредбом.

“Желимо да имамо почетно стање које је урадио неко ко је непристрасан. Да бисмо то обезбедили, кренули смо у одређени сет корака”, рекао је и додао да одлука владе није политичка, већ да је реч о бризи о грађанима.

“Ова одлука неће утицати на сервисирање плата и пензија”, рекао је Кривокапић, пренео је портал РТЦГ.

Потпредседник владе Дритан Абазовић је подсетио да је влада изгласана 4. децембра, и да они сада не могу да предложе ДПС-ов буџет.

“Ми не можемо да радимо по нотама режима који смо победили. Зато смо и одлучили да идемо са мером привременог финансирања, а до марта предложимо буџет ове владе, са развојним пројектима за које ми сматрамо да су приоритет”, навео је Абазовић.

Рекао је да је већина министарстава затекла “велики јавашлук и велике дугове”.

“Новац смо за наредну годину обезбедили. Чак мислимо да смо обезбедили новац за 2022. годину. Имамо велику подршку међународних финансијских институција и Европске комисије”, казао је Абазовић.

Министар финансија и социјалног старања Милојко Спајић саопштио је да они нису влада континуитета, те да ни буџет не сме бити “буџет континуитета”.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here