Mesto za reklamu
  1. 12. 2019.

Епископ рашкопризренски Теодосије, дубоко је запрепашћен пресудом Основног суда у Приштини од две године бившем министру у косовској влади и садашњем посланику у истој скупштини, Ивану Тодосијевићу, због вербалне изјаве. Она је „драконска“, каже Епископ, а „вербални деликт“ враћа у „најмрачније време комунистичке диктатуре“.

„Уз сво поштовање за све ратне и послератне жртве на Косову и Метохији, неприхватљиво је да се с једне стране Срби драконски кажњавају, док истовремено припадници бивше ОВК који се суммњиче за бројне злочине против неалбанског, али и сопственог становништва, не само остају недодирљиви, већ се третирају као хероји, уз најтеже изразе етничке и верске нетрпељивости према српском народу. Да не помињемо расистичке изјаве против нашег народа и грубо вређање српских верских осећања и достојанства у појединим косовским медијима. Двоструким аршинима нема места у правном друштву нигде у свету па ни овде. Зато ову пресуду наш народ доживљава као још један од видова притиска и претњи“, навео је владика у саопштењу епархије.

„Третирање изјаве Ивана Тодосијевића као вербалног деликта враћа нас, нажалост, у најмрачније време комунистичке диктатуре и отвара простор за даљу етничку дискриминацију“, истакао је Владика Теодосије.

Стога је изразио наду да ће у жалбеном процесу ова пресуда бити укинута.

„Још једном, по ко зна који пут, апелујемо да се сви уздрже од запаљиве реторике и раде на изградњи мира и добросуседске сарадње на добробит свих грађана“, истакао је владика.

Бивши министар администрације и локалне самоуправе у Влади Косова, Иван Тодосијевић, осуђен је данас у Основном суду у Приштини, на две године затвора због „подстицања на националну, расну, верску мржњу, немир или нетолеранцију“.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here