Mesto za reklamu
  1. 10. 2020.

Епископ будљимљанско-никшићки и администратор Митрополије црногорско приморске владика Јоаникије саопштио је да би долазак председника Србије Александра Вучића на сахрану митрополита Амфилохија био добар почетак нови и блискијих односа Србије и Црне Горе.

Он је за „Борбу“ казао и да са на сахрану не зове, јер је такав обичај, али да је дужан да каже свој став и да благонаклоно гледа на евентуални долазак Вучића у недељу у Подгорици.

„Пошто председник Србије Александар Вучић, од када је на тој високој дужности, није посетио Црну Гору, мислим да би његов долазак на сахрану митрополита Амфилохија био добар почетак нових, блискијих, него до сада, и бољих односа између Србије и Црне Горе што је насушна потреба и жеља народа из обе земље. Такав је обичај код нас да се на сахрану не зове. Јасно је да ће сахрана митрополита Амфилохија бити велики духовни и свенародни догађај, а од стране цркве биће сви радо виђени и достојно испоштовани који буду дошли да се опросте са њим испрате у бољи свет овог новог Божјег угодника“, навео је владика одговарајући на питање да ли очекује долазак Вучића на сахрану.

Он је навео да је долазак на сахрану митрополита најавио Милорад Додик, српски члан председништва БиХ и водећи политичар Републике Српске. Такође, на сахрану долази патријарх српски Иринеј, архијереји Српске православне цркве, а доћи ће ко буде могао из помесних цркви, навео је Јоаникије напомињући да су доласци отежани због тешке ситуације са корона вирусом.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here