Mesto za reklamu
  1. 06. 2022.

Предсједник Социјалистичке народне партије Владимир Јоковић изјавио је да је та партија условила и свој улазак у владу Црне Горе потписивањем Темељног уговора са Српском православном црквом, те да је то саопштила међународмим партнерима.

То је био један од мотива да СНП уђе у власт, рекао је Јоковић новинарима пред сједницу Главног одбора СНП-а која се одржава у Беранама.

„Ми ћемо подржати све оно што договоре влада Црне Горе и Српска православна црква, све што је прихватљиво за цркву, што она испреговара, прихватљиво је и за СНП”, поручио је Јоковић.

Он је додао да неће да коментарише изјаве посланика Данијела Живковића и потпредсједника Владе Рашка Коњевића, те министра спољних послова Ранка Кривокапића и да ли ће они гласати против потписивања Темељног уговора са СПЦ. Јоковић је истакао да ће министри његове партије гласати за потписивање и да га не интересује шта ће радити минитсри СДП.

Посланик Демократске партије социјалиста Данијел Живковић је раније данас на прес конференцији поручио да Темељни уговор мора бити потписан са свим заједницима и само ако је усклађен са Уставом и законом Црне Горе.

“Ниједна вјерска заједница не може бити повлашћена. Ту постоји слово Устава и то мора бити имплементирано у уговор. Нисмо имали прилику да видимо нацрт уговора, а корисно је да буде јаван кад буде у форми предлога за цијелу друштвену заједницу”, нагласио је он.

Како је најављено, на сједници владе у четвртак биће презентован предлог Темељног уговора након чега би требало да се интезивирају преговори са СПЦ.

На предходној сједници владе прошлог четвртка дошло је до жучније расправе између премијера Дритана Абазовића и Владимира Јоковића са једне стране, и министара СДП Рашка Коњевића и Ранка Кривокапића који су против потписивања Темлејног уговора.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here