Mesto za reklamu
  1. 09. 2020.

Бивши шеф верификационе Мисије ОЕБС-а на Косову Вилијам Вокер одлучио је да постане саветник председника привремених приштинских институција Хашима Тачија.

Вокерова компанија ће добијати 7.000 евра месечно за помоћ Тачију, јавља портал Калзо, наводећи да је у питању споразум о саветовању који је Тачијева канцеларија у августу склопила са Фондацијом Вокер.

Фондација Вокер, коју су основали Вокер и Хасан Шаља 2017. године, потписала је, како се истиче у тексту портала, “дебео уговор” са Тачијем о пружању савета, који ће важити пет месеци.

Укупно је 35.000 евра коштао уговор за савете између Фондација Вокер и председништва привремених приштинских институција, пренело је Косово онлајн.

Споразум између Тачија и Вокера био је уговорни, што значи да уопште није било јавног позива, али су се стране сагласиле да га потпишу.

Вокер је протеклих година често критиковао Тачија, оптужујући га да “чини све како би задовољио представнике међународне заједнице”. Чак је и одбио одликовање које је Тачи хтео да му додели.

Бивши шеф верификатора ОЕБС-а је, током посете Косову, рекао и да је дошло време да оде генерација политичара која је проистекла из рата и место препусти новој генерацији. Пружао је подршку покрету Самоопредељење Аљбина Куртија.

„Српска стварност“

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here