Mesto za reklamu
  1. 03. 2021.

Министарство одбране Владе Републике Србије саопштило је да је Војна болница Ниш од данас поново ушла у ковид систем и да је, са 86 лежајева од чега је 46 кисеоничних места, у њој све спремно за пријем ковид пацијената.

Потпредседник Владе Републике Србије и министар одбране Небојша Стефановић исказао је захвалност нашим војним лекарима и медицинском особљу, који су у најкраћем могућем року успели да припреме све за пријем ковид пацијената.

Уверен сам у то да ће они, као и увек, дати све од себе да оболели добију квалитетну лекарску негу и да се што пре опораве и врате својим кућама, истакао је Стефановић.

С обзиром на то да су капацитети у болницама на југу Србије готово на издисају, нишки Кризни штаб упутио је молбу Министарству одбране за враћање Војне болнице Ниш у ковид систем.

У Нишу је на данашњи дан регистровано 285 новозаражених, а због тешке епидемиолошке ситуације у овом граду припадници војног здравства поново ће притећи у помоћ колегама из цивилног здравства.

Војна болница у Нишу претходно је била у ковид систему од почетка децембра до почетка фебруара и у том периоду кроз њу је прошло приближно 150 пацијената, подсећа се у саопштењу.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here