Mesto za reklamu
  1. 11. 2021.

Командант војне ковид болнице Карабурма Иво Удовичић каже за портал Удружења новинара Србије да је много младих људи умрло, а да ће још више њих наставити живот с тешким оштећењем плућа и срца, иако њихове животе и тешку форму болести вакцина штити 100 одсто.

Удовичић је истакао да се права и једина истина о вакцинама најбоље види у црвеним зонама, а посебно у јединицама интензивне неге, као и да је истина најбоља вакцина против лажних вести и заблуда које се пласирају.

Запитао је да ли треба живот ставити на коцку у партији покера, где антиваксери блефирају лажима и заблудама и оценио да су њихови једини интереси егоизам, нарцисоидност, лажна слава и финансијска корист.

Нагласио је да не жели ни да коментарише глупости о чиповању вакцинама и запрашивању ковидом из авиона.

“Право је појединаца да се вакцинишу или не вакцинишу када вакцине нису обавезне по закону, али није да лажу да вакцине нису ефикасне”, рекао је Удовичић и навео да се болница Карабурма може сматрати репрезентативним узорком за све болнице у Србији јер прима и лечи све пацијенте упућене са различитих тријажних места, невезано од врсте здравственог осигурања.

“Само у овом таласу у болницу је примљено и лечено око 1.000 пацијената, од којих у јединици интензивне неге око 150. Међу њима је било и око 50 млађих од 55 година, од којих је умрло њих пет и ниједан није био вакцинисан”, казао је Удовичић и упитао да ли уопште постоји чвршћи доказ о ефикасности вакцине.

Сматра да се медицински неписменим особама могу опростити заблуде, али његовим колегама не.

“Они су ти који хране антивакциналне ставове. Иако су у огромној мањини у медицинској струци и науци, наносе непроцењиву штету која се мери људским животима”, истакао је Удовичић и нагласио да презире оне који користе пошаст светских размера да зарад личних интереса каљају професију и хумани позив.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here