Mesto za reklamu
  1. 12. 2019.

У нижим пределима повремена киша, на планинама снег. Саобраћај умерен, опрезно због мокрих коловоза

Време данас биће облачно,  повремено  с кишом, у брдско-планинским пределима са снегом. Температура слична данашњој, највиша дневна од 4 до 9 степени – поручују из РХМЗ.

Интезитет саобраћаја у Србији током јутра је умерен, ванредних застоја и прекида нема, а возаче ће пратити променљиве временске прилике, мокри коловози и отежани услови за вожњу.

Нема застоја ни прекида саобраћаја на ауто-путевима, као ни на путевима првог и другог приоритета у вишим и нижим пределима, саопштио је Ауто-мото савез Србије.

Сви путни правци, као и прилази зимским туристичким центрима су проходни, са снегом на коловозу треба рачунати на путевима у вишим пределима Новог Пазара, Ваљева, Врања, Крушевца и Ивањице.

Према последњим информацијама “Путева Србије”, на наплатним станицама нема задржавања.  Нема дужих задржавања ни на граничним прелазима.

Вечерас и током ноћи снег се очекује и у брдским пределима. У Неготинској Крајини, као и на северозападу Војводине, углавном суво, после подне уз делимично разведравање. Ветар умерен, понегде и јак, северозападни. Јутарња температура од 1 до 5, највиша дневна од 4 до 9 степени.

Време наредних дана:       

Петак: Умерено до потпуно облачно и мало хладније, са локалном појавом слабе кише, док ће у брдско-планинским пределима падати слаб снег. Увече и у току ноћи киша ће прећи у слаб снег понегде  и у нижим пределима. Ветар слаб и умерен, северозападни. Јутарња температура од -1 до 4, највиша дневна од 3 до 9 степени.            

Субота: Умерено до потпуно облачно са слабим снегом. У нижим пределима уз формирање мањег снежног покривача и то углавном у западним и јужним крајевима Србије, док ће у брдско-планинским пределима доћи до даљег повећања висине снежног покривача. Ветар слаб и умерен, северозападни. Јутарња температура од -2 до 2 °С, највиша дневна од 1 до 5 степени. Упозорење: Снег уз  формирање мањег снежног покривача, вероватноћа 90 %.

Недеља: Умерено до потпуно облачно уз постепено престанак падавина. Ветар слаб и умерен, северозападни.  Јутарња температура од -5 до 0, највиша дневна од 0 до 3 степена. Упозорење: Поледица или залеђивање мокрих површина, вероватноћа: 90 %.

Прогноза временa за наредних пет дана (од 29.12.2019. до 03.01.2020.)
Наредних дана након јутарње магле, суво са сунчаним периодима уз постепени пораст температуре.

 „Српска стварност“

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here