Mesto za reklamu
  1. 01. 2020.

Време данас ведро – претежно сунчано, увече магловито. До средине јануара без падавина. Највиша дневна температура од нуле до 5 степени. У Београду ведро, а увече магловито. Саобраћај појачан, посебно на аутопутевима.

Према подацима РХМЗС време лепо за ово доба године.  Углавном сунчано, увече магловито. Јутро хладно са умереним мразем, дуж речних токова са краткотрајном маглом. Током дана у већем делу претежно сунчано осим на западу и северозападу, где ће се магла и ниска облачност задржати током већег дела дана, а увече и током ноћи ће се проширити и на остали део Војводине, као и на централни део Србије. Ветар слаб, променљив. Најнижа температура од -10 до -4, а највиша од 0 до 5 степени, у местима са маглом хладније. Упозорење: Тmin < -5 степени, вероватноћа 90%. МАГЛА – Хоризонтална видљивост < 200m, вероватноћа 90%. Поледица или залеђивање мокрих површина, вероватноћа 90%.

Прогноза времена (извор: РХМЗ)

Четвртак Ујутро у већини места умерен мраз, местимично магла и ниска облачност, која ће се понегде задржати и пре подне. У току дана претежно сунчано. Ветар слаб, променљив. Најнижа температура од -9 до -3, а највиша од 3 до 7 степени. Упозорење: Тmin < -5 степени, вероватноћа 90%. МАГЛА – Хоризонтална видљивост < 200m, вероватноћа 90%. Поледица или залеђивање мокрих површина, вероватноћа 90%.

Петак У низијама дуже задржавање магле или ниске облачности, а у брдско-планинским пределима претежно сунчано. Ветар слаб, променљив. Најнижа температура од -7 до -1, а највиша од 3 до 9 степени, у пределима са маглом хладније. Упозорење: Тmin < -5 степени, вероватноћа 90%. МАГЛА – Хоризонтална видљивост < 200m, вероватноћа 90%. Поледица или залеђивање мокрих површина, вероватноћа 90%.

Субота: Ујутро хладно са углавном слабим мразем, током дана претежно сунчано. Ветар слаб, променљив. Најнижа температура од 0 до -6, највиша од 3 до 7 степени. Упозорење: Тmin < -5 степени, вероватноћа 90%. Поледица или залеђивање мокрих површина, вероватноћа 90%.

Прогноза временa за наредних пет дана (од 12.01.2020. до 16.01.2020.)
Без битније промене – суво са јутарњим мразем и маглом, која ће се по низијама и котлинама понегде задржавати дуже током дана, а у осталим крајевима претежно сунчано.

Појачан саобраћај на путевима:

Саобраћај на путевима у Србији данас ће бити појачан у градовима, али и ван насељених места, саопштио је Ауто-мото савез Србије.

Већи број возила очекује се на свим магистралним правцима, а посебно на ауто-путевима који воде ка западној Европи.

Возачима у преподневним сатима магла може отежавати вожњу јер ће коловози бити влажни, а у комбинацији са хладним временом и јачим мразем формираће се и лед на путу, што утиче на проклизавање возила, зауставни пут постаје дужи, а излетања са коловоза чешћа.

На зимске услове вожње, али добру проходност путева, треба рачунати у планинске пределе централне и западне Србије на којима има снега на путу, али и на ниже температуре које се у појединим крајевима крећу и дванаест степени испод нултог подељка, због којих вожњу додатно отежава лед на коловозу па је на овим путевима поред добрих зимских гума обавезна употреба и ланаца.

На наплатним рампама, као и на путничким терминалима на границама нема задржавања.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here