Mesto za reklamu
  1. 12. 2019.

Јутро у већини крајева, а у нижим пределима и пре подне магловито и тмурно. РХМЗ упозорава да се магла може очекивати и данас и у току ноћи по котлинама, речним долинама и у нижим деловима Србије. Видљивост ће бити смањена,  

Током дана претежно сунчано. Ветар слаб до умерен, јужни и југоисточни. Јутарња температура од -1 до 4, највиша дневна од 10 до 15 степени.

Упозорење: МАГЛА – Хоризонтална видљивост < 200 m, вероватноћа 90%.

Прогоза наредних дана:

Уторак: Претежно облачно и хладније, местимично с кишом, на планинама са снегом. Ветар слаб и умерен, југоисточни, ујутро и пре подне у скретању на северозападни. Најнижа температура од 1 до 5 , највиша од 5 до 9 степени.

Среда: Умерено до потпуно облачно и у већем делу земље суво, само ујутро у јужним и источним крајевима понегде са кишом, на планинама са снегом. Ветар слаб, северни и североисточни. Најнижа  температура од -1 до 3, највиша од 2 до 6 степени.

Четвртак: Умерено до потпуно облачно у већини места суво, после подне и у току ноћи понегде са кишом, на планинама са снегом. Ветар слаб, променљив. Најнижа  температура од -1 до 4, највиша од 5 до 10 степени.

Стручњаци упозоравају да је загађеност ваздуха и даље висока.

Иначе, од последица загађења ваздуха, у Србији годишње умре 3.600 особа, рекао је за РТС шеф канцеларије Светске здравствене организације за Србију Маријан Ивануша. У свету због загађења годишње умре око седам милиона људи, од чега је пола милиона у Европи.

Протекли викенд у Србији је обележило повећано загађење ваздуха, нарочито у Београду, Новом Саду, Суботици, Косјерићу, Нишу, Ваљеву.

Стручњаци кажу да није повећана емисија загађујућих честица, већ су атмосферске прилике допринеле да аеро-загађење буде високо.

Данас је ситуација нешто боља, али нпр. мерне станице Стари град и Мостар у Београду и даље показују да је ваздух веома загађен.

Отуда стручњаци саветују да је  најбоље остати у стану, а они који морају да изађу напоље требало би да буду што мање активни.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here