Mesto za reklamu
  1. 10. 2020.

Према очекивањима метеоролога РХМЗС данас ће у Србији бити обилне кишне падавине и наступиће захлађење. Највиша дневна температура биће између 13 и 23 степени. Сутра се очекује и први снег. 

Време у Србији:

Обилне кише најпре се очекују на западу и југозападу Србије, и то од 20 до 50 мм за 24 часа, локално и више, наводи се у саопштењу РХМЗ.

После подне, увече и у току ноћи ка уторку падавинска зона шириће се преко централних крајева ка истоку. Престанак кише предвиђа се у уторак ујутро на југозападу, а средином дана и у осталим крајевима.

РХМЗ наводи да ће у Србији поред обилне кише доћи и до захлађења. Најнижа температура од 8 до 13, а највиша од 12 на западу и северозападу до 23 на југоистоку.

На високим планинама у току ноћи између понедељка и уторка могућ је и снег.

Дуваће слаб и умерен, јужни, ветар у скретању на западни и северозападни правац, увече и током ноћи у појачању.

Време у Београду:

У Београду ће бити облачно и хладно са обилном кишом, нарочито после подне, увече и током ноћи.

Температура без већег колебања од 13 до 15 степени.

Време наредних дана:

Према изгледима времена за наредних седам дана, до 19. октобра, у уторак ветровито и још хладније са умереним и јаким западним и северозападним ветром. Ујутро на југозападу престанак кише, а у осталим крајевима падавине се очекују у првом делу дана и биће обилније у Банату, источној и југоисточној Србији.

У среду суво и мало топлије уз делимично разведравање. Од четвртка поново променљиво, повремено с кишом. До викенда температура око просека, а затим испод просечних вредности за ово доба године.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here