1. 12. 2020.

Према очекивањима метеоролога РХМЗС данас ће у нашој земљи бити облачно и хладније, са кошавом која ће дувати до четвртка. Температу од 2 до 12 степени.

Време у Србији: 

У Србији ће бити облачно, хладније, местимично киша, на високим планинама (изнад 1000 м) краткотрајно појава снега.

У Тимочкој Крајини се очекује појава влажног снега, а могућа је и киша која ће се у току ноћи ка уторку ледити при тлу.

Ветар слаб и умерен, јужни и југоисточни, у кошавском подручју јак и олујни, крајем дана и увече у слабљењу. Јутарња температура од 2 до 7, највиша дневна од 6 до 12 степени.

Најјачи удари ветра очекују се пре подне на југу Баната од 100 до 140 км/х (28 до 40 м/с), а у Београду од 70 до 80 км/х (20 до 23 м/с).

Време у Београду:

У Београду ће бити облачно, хладније, повремено киша. Ветар умерен и јак, ујутро повремено и олујни, јужни и југоисточни, крајем дана и увече у слабљењу.

Јутарња температура око 6, највиша дневна око 9 степени.

Прогноза за наредних седам дана:

Према изгледима времена за наредних седам дана, до 14. децембра, током целог периода пролазна наоблачења са кишом, на високим планинама са снегом.

Прва два дана у кошавском подручју дуваће умерен и јак југоисточни ветар, а на југу Баната и са олујним ударима, од четвртка у слабљењу, а крајем периода у скретању на сверозападни. Дневна температура у границама просека или мало изнад просека.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here