Mesto za reklamu
  1. 10. 2020.

Према очекивањима метеоролога РХМЗС данас ће у Србији бити облачно, са могућом кишом и пљусковима и нешто хладније.

Време у Србији:

У Србији се данас очекује променљиво облачно са сунчаним интервалима. Ујутро и пре подне киша и пљускови с грмљавином очекују се на западу и северозападу Србије, а касније у току дана могући су као локална појава и у осталим крајевима, осим на југу и југоистоку, где ће се задржати суво.

Дуваће ветар из различитих смерова – у већем делу земље и даље јужни, у кошавском подручју и на планинама умерен и јак, а на југу Баната и олујни с тенденцијом слабљења током поподнева, док ће на западу и северозападу Србије ветар бити знатно слабији и у краткотрајном скретању на северозападни.

Најнижа температура од 10 до 20 степени, а највиша од 22 у Неготинској крајини до 31 степена на југоистоку Србије.

Време у Београду:

У Београду променљиво облачно са сунчаним интервалима и релативно топло, али и уз могућност краткотрајног пљуска с грмљавином у појединим деловима града или околини.

Јужни и југоисточни ветар у слабљењу и у краткотрајном скретању на западни.

Најнижа температура око 20, а највиша око 27 степени.

Прогноза за наредних седам дана:

У Србији у понедељак променљиво облачно са сунчаним интервалима и топло, а краткотрајни пљускови с грмљавином биће локалног карактера. На планинама и у кошавском подручју дуваће умерен и јак, а на југу Баната и олујни југоисточни ветар.

Падавине ће бити чешће у уторак и среду уз освежење у свим крајевима (за пет до осам степени), али и уз слабљење ветра.

У четвртак престанак падавина и делимично разведравање, а у петак и за дане викенда претежно сунчано уз пораст температуре.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here