10.01.2021.

РХМЗ је упозорио на појаву обилних падавина данас и сутра, повећање снега и појаву ледене кише.

Време у Србији

Обилније падавине данас се очекују на југу Србије и на Косову и Метохији од 40 до 80 мм, а током дана у вишим предилима ће доћи до повећања висине снега око 30 центиметара, понегде и више, а у нижим пределима централне, југозападне и јужне Србије око 15 центиметара.

Истовремено, у нижим пределима на југу снег ће местимично прелазити у кишу која ће се ледити при тлу.

На крајњем северу Војводине углавном суво.

Више падавина очекује се у централним, а обилне падавине у јужним крајевима Србије и на Косову и Метохији. Ветар слаб и умерен, североисточни и источни. Јутарња температура од -4 до 0, највиша дневна од 0 до 3 степена.

Време у Београду:

У Београду облачно са снегом, уз формирање снежног покривача и његово повећање на ширем подручју града. Ветар слаб и умерен, североисточни и источни. Дневна температура без већег колебања од -1 до 1 степен.

Изгледи времена за наредне дане:

У понедељак се очекује мање падавина, али ће доћи до даљег повећања висине снега, у нижим пределима на југу снег ће повремено прелазити у кишу која ће се ледити при тлу.

До 17. јануара, у већини дана облачно и хладно, повремено са снегом уз повећање висине снежног покривача, значајније у вишим пределима. Од уторка местимично слаб снег. Само се у петак очекује умерено облачно и суво. Дневна температура у паду и биће у границама просека или мало испод просека.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here