1. 12. 2020.

Према очекивањима метеоролога данас ће у већем делу Србије бити суво и још мало топлије, са максималном температуром од 8 до 13 степени, саопштио је Републички хидрометеоролошки завод.

Време у Србији:

Ујутро и пре подне умерено до потпуно облачно, а од средине дана више сунчаних интервала, само ће се на истоку и југоистоку Србије задржати облачно, понегде са слабом кишом.

У Тимочкој Крајини хладније уз могућност провејавања слабог снега. Ветар умерен и јак, у кошавском подручју понегде и олујни, јужни и југоисточни.

Најнижа температура од 0 до 7 степени, а највиша од 8 до 13, само ће у Тимочкој Крајини бити хладније, око 3 степена.

Време у Београду:

У Београду сутра суво, мало топлије и ветровито. Ујутро умерено облачно, а у току дана постепено разведравање. Дуваће кошава, јак југоисточни ветар.

Најнижа температура око 3, а највиша око 10 степени.

Изгледи времена за наредне дане:

У првој декади децембра у већем делу Србије температура ће бити изнад просечних вредности (са изузетком Тимочке Крајине, где ће бити хладније), у кошавском подручју и на планинама дуваће јак југоисточни ветар, а пролазна наоблачења с кишом очекују се у два наврата: прво ће у ноћи између недеље и понедељка захватити западне крајеве Србије, а затим ће се у понедељак током дана измештати даље на исток, а друго се очекује средином наредне седмице (у среду и четвртак).

У Тимочкој Крајини падавине се очекују у току целог периода – до краја седмице у виду слабе кише или росуље, а више падавина биће у првој половини наредне недеље када ће услед пада температуре киша прећи у влажан снег, који локално у вишим деловима може бити и обилнији.

Током прве декаде децембра у кошавском подручју дуваће јак југоисточни ветар са најјачим ударима на југу Баната са најчешћим вредностима од 24 до 28 м/с (85 – 100 км/х).

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here