Mesto za reklamu
  1. 01. 2020.

Због густе магле на београдском Аеродрому “Никола Тесла”, слетања авиона који долазе из Беча, Подгорице и Љубљане су отказана.

Током јутра и преподнева на подручју Београда, Војводине, западне Србије, Шумадије и Поморавља задржаће се густа магла, уз смањену видљивост местимично испод 100 метара.

Због густе магле на београдском Аеродрому “Никола Тесла”, слетања авиона који долазе из Беча, Подгорице и Љубљане су отказана.

За сада нема отказаних полетања.

РХМЗС предвиђа да ће у току преподнева магле бити у већем делу Србије. Од поднева дужи сунчани периоди, осим у Војводини, где ће се магла задржати већи део дана. Јутарња температура од -5 до нуле, дневна од 5 до 9 степени, у магловитим местима хладније. У Београду ујутро и пре подне мраз и магла, која би се у нижим деловима града могла дуже задржати. У вишим деловима Београда од средине дана сунчано. Температура до 7 степени.

Ујутро може се очекивати и слаб мраз, у нижим пределима, магла и ниска облачност, која ће се понегде у северозападним и западним крајевима Србије и у Неготинској Крајини задржати дуже током дана. У осталим крајевима претежно сунчано. Ветар слаб до умерен, јужни и југоисточни. Најнижа температура од -5 до 0, највиша дневна од 1 до 7 степени, у местима са дужим задржавањем магле хладније.

Упозорење: МАГЛА – Хоризонтална видљивост < 200m, вероватноћа 90%. Поледица или залеђивање мокрих површина, вероватноћа 90%.

Прогноза за наредне дане:

Петак:  Ујутро слаб мраз, у нижим пределима и магла или ниска облачност, која ће се понегде у западним крајевима и у Неготинској Крајини задржати дуже током дана. У осталим пределима претежно сунчано. Ветар слаб променљив. Најнижа температура од -5 до -1, највиша дневна од 1 до 7 степени, у местима са дужим задржавањем магле хладније. Упозорење: МАГЛА – Хоризонтална видљивост < 200m, вероватноћа 90%. Поледица или залеђивање мокрих површина, вероватноћа 90%.

Субота: Ујутро слаб мраз, магла или ниска облачност.Магла ће се понегде у нижим пределима задржати дуже током дана. У осталим пределима претежно сунчано. Ветар слаб променљив. Најнижа температура од -6 до -2, највиша дневна од 1 до 5 степени, у местима са дужим задржавањем магле хладније. Упозорење: МАГЛА – Хоризонтална видљивост < 200m, вероватноћа 90%. Поледица или залеђивање мокрих површина, вероватноћа 90%.

Прогноза за наредних пет дана (од 19.01.2020. до 23.01.2020.)

Умерено до потпуно облачно и хладно, понегде са слабим краткотрајним снегом.

Посебно упозорење:

У случају да дође до застоја на путу услед судара, магле, ветра, кише, стручњаци препоручују да напустите возило што пре.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here