Mesto za reklamu
  1. 12. 2019.

Званично дошла зима. Температура пролећна. Повремено киша. Путеви влажни. На граници повећане гужве. Возачи опрез!

Зима је званично почела јутрос, иако прогнозирана температура за данас каже другачије.

Зима је ове године почела у 5 сати и 19 минута.

У Србији се данас очекује релативно топло, облачно и ветровито време, местимично с кишом, а обилније падавине се очекују на северу и истоку земље у другом делу дана и у току ноћи, саопштио је Републички хидрометеоролошки завод Србије (РХЗС).

Ветар умерен и јак, јужни и југоисточни, на југу Баната и у планинским пределима са олујним ударима. Крајем дана и у току ноћи ветар у скретању на умерен и јак северозападни, а температура ће бити у паду.  Јутарња температура од четири до 10 степени, највиша дневна од 12 до 18.

И у Београду топло, облачно и ветровито, повремено с кишом. Ветар умерен и јак, јужни и југоисточни, крајем дана и у току ноћи у скретању на северозападни, а температура ће бити у паду.

Јутарња температура око 10, највиша дневна око 16 степени. До среде облачно са честом појавом кише, на планинама са снегом, који се од среде оцекује и у брдско-планинским пределима.

У понедељак се очекују обилније падавине у Банату и на истоку земље.  Затим умерено облачно, углавном суво, с температуром у границама просека или мало изнад просека.

Опрез због могућих влажних коловоза

Због повремене кише и местимично влажних коловоза у планинама и слабог снега, услови за вожњу нису најбољи и зато се возачима саветује да пажљивије возе. То се посебно односи на путеве ван градских средина, саопштио је јутрос Ауто-мото савез Србије (АМСС).

Како се наводи, на ауто-путевима је и даље присутан већи број возила јер први предпразнични талас појачаног саобраћаја још траје а с првим вечерњим сатима очекује се додатно појачање саобраћаја на прилазима већих градова, што у комбинацији с влажним коловозима и смањеном видљивошћу увек доноси ванредне застоје и прекиде у саобраћају.

Због божићних празника у Западној Европи гужва се очекује на свим границним прелазима. Овог јутра задржавања су на прелазу Батровци где се на улазак из Хрватске у Србију чека око сат времена, а возила убрзано стижу и на граничне прелазе са Мађарском.

У Србији почиње период појачаног саобраћаја, а први талас са већим бројем возила очекује се на ауто-путевима који воде из правца Мађарске и Хрватске, саопштио је Ауто-мото савез Србије.

На наплатним станицама нема дужег задржавања.

„Српска стварност“.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here