Mesto za reklamu
  1. 01. 2020.

Време, без падавина, са сунчаним интервалима, ветар се појачава па је магла у повлачењу.  Температура до 9 степени. Путеви влажни, има магле, на неким путевима има и снега и поледице и отуда се препоручује опрезна вожња! 

Према информацијама РХМЗС, ветар се појачава, па ће се коначно магла поподне подићи и у Војводини и Поморављу. Јутарња температура од -7 до -2, а највиша у већини места од -1 до 4 степена, у местима са више сунчаних интервала до 9 степени.

У Београду, још ноћас и ујутру магловито. Од средине дана појачање ветра и разбијање магле. Ујутру -3, дневна 2 степена. За викенд наоблачење уз снег понегде.

Прогноза времена:

Петак: По појединим котлинама и низијама, као и у источној Србији већи део дана магловито и тмурно уз мраз и слаб ветар променљивог правца, а у Банату и Поморављу подизање магле услед појачавања југоисточног ветра. У брдско-планинским пределима претежно сунчано. Најнижа температура од -7 до -2, највиша у већини места од -1 до 4 степена, у местима са више сунчаних интервала до 9 степени.

Упозорење: Магла и поледица или залеђивање мокрих површина.

Субота: Ујутро слаб мраз, магла или ниска облачност. Током дана мало до умерено облачно и суво, само ће се по појединим котлинама и у Тимочкој Крајини магла или ниска облачност задржати већи део дана. Ветар југоисточни, слаб и умерен, у кошавском подручју јак, а на југу Баната и олујни. Најнижа температура од -5 до -1, највиша дневна од 1 до 6 степени. Током ноћи на северу и западу постепено наоблачење.

Упозорење: Магла,  Поледица или залеђивање мокрих површина.

Недеља: Умерено до потпуно облачно и у већем делу суво, само понегде на западу и југу провејавање слабог снега. Ветар слаб и умерен југоисточни, у скретању на северозападни. Најнижа температура од -5 до -1, највиша дневна од 1 до 4 степена.

Понедељак: Умерено до потпуно облачно и у већем делу суво, само понегде на југозападу и југу провејавање слабог снега. Ветар слаб и умерен југоисточни, у скретању на северозападни. Најнижа температура од -5 до -1 , највиша дневна од 1 до 4 степена. 

Стање на путевима:

ЈП Путеви Србије, на основу Извештаја Штаба зимске службе, обавештава да су коловози влажни, да има магле, да на неким путевима има и снега и поледице и да се отуда препоручује опрезна вожња! 

Деонице на којима има снега су: Владичин Хан – Сурдулица – државна граница са Бугарском (гранични прелаз Стрезимировци), коловоз је влажан, снега има до 5 cm
Власинско Језеро – граница СРБ/БУГ (Рибарци), коловоз је влажан, снега има до 5 cm

Коловози су влажни у нижим пределима, снега има местимично у расквашеном стању до 5 cm на територији Колубаре, Крушевца, Новог Пазара, Пожеге, Ужица, Врања. Препоручује се опрезна вожња!

На осталим путним правцима коловози су влажни у нижим пределима, снега има местимично у расквашеном стању до 5 cm на територији Београда, Чачка, Ивањице, Колубаре, Крушевца, Мачве, Новог Пазара, Пожеге, Ужица, Врања. Препоручује се опрезна вожња!

Због магле на територији Љига, Младеновца, Тополе видљивост је смањена до 50 метара.На осталим путним правцима такође због магле видљивост је смањена на 50 до 100 метара.

Због најављених ниских температура постоји могућност појаве местимичне поледице на путевима, а поготово на деоницама које се простиру дуж речних токова, котлина, клисура као и на путним објектима.

Постоји могућност појаве магле на путевима, а поготово на деоницама које се простиру дуж речних токова, котлина, клисура као и на путним објектима преко река.

Прилази зимским туристичким центрима су проходни. Саветује се возачима да без зимске опреме и ланаца не крећу на пут, а уколико се одлуче на путовање, треба да возе заиста опрезно и пажљиво.

Апелује се да возачи прилагоде брзину кретања условима на путу и саветује максималан опрез у вожњи, јер због ниских температура у јутарњим и вечерњим сатима и влажних коловоза, јер је  могуће стварање поледице.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here