Mesto za reklamu

16.01.2020.

Јутро хладно и магловито, ветар слаб. Током дана сунчано. Магла и поледица стварају проблеме у вожњи. Отказани летови за Подгорицу, Тирану и Букурешт

Време:

Јутро у Србији ће бити хладно и магловито, а након тога у већини крајева биће претежно сунчано, саопштио је Републички хидрометеоролошки завод (РХМЗ). Магла ће се на северу задржати већи део дана.

Дуваће слаб ветар променљивог правца. Јутарња температура биће од минус шест до минус два, а највиша дневна од четири до девет степени осим предела са маглом где ће бити хладније.

На ширем подручју Београда јутро ће бити магловито, а преко дана ће бити претежно сунчано.

Јутарња температура биће око минус два, а највиша дневна око пет степени Целзијуса.

Стање на путевима:

Наставља се период у којем магла и поледица возачима стварају највише проблема у вожњи, због које је саобраћај успорен и отежан, саопштио је Ауто-мото савез Србије.

Најгушћа магла је у јутарњим сатима, током дана је присутна у виду сумаглице када је видљивост боља, међутим, већ са првим вечерњим сатима се она поново смањује када због нижих температура постоји и опасност од поледице на коју упозоравамо возаче.

На појединим деоницама видљивост је смањена на стотинак метара на подручју Војводине, Београда слично је и на путевима источне и југоисточне Србије, Шумадије, Поморавља.

На наплатним рампама нема задржавања, као ни на путничким терминалима на граничним прелазима.

Камиони на Хоргошу чекају сат и по, на Келебији два сата, на Батровцима шест сати, а на Бачкој Паланци сат времена.

Авио летови:

На београдском Аеродрому “Никола Тесла” отказана су три лета, за Подгорицу, Тирану и Букурешт.

Многи летови имају ново време поласка, а због магле управа београдског аеродрома позвала је путнике да на интернету прате обавештења о летовима и променама условљеним метеоролошким приликама.

Коначна одлука је на авио-компанијама и пилотима, поручују са Аеродрома “Никола Тесла”.

 „Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here