Mesto za reklamu
  1. 06. 2022.

Председник Народне странке Вук Јеремић изјавио је данас да је опозиција могла да победи на београдским изборима да је, како је рекао, било мање бахатости и да није било “тројанских коња и магараца” у опозицији.

“Ми бисмо данас правили већину у Београду или би бар морали да се ‘детонирају’ спавачи у редовима одређених опозиционих странака, била би нека друга атмосфера. Нажалост, продужили смо им (власти) живот за неколико месеци или неколико година, зависи како се будемо понашали у будућности”, рекао је Јеремић на седници ГЛАВНОГ одбора у згради Општине Нови Београд.

Јеремић је навео да је “спуштање тензија у друштву” било оправдање за састанак председника Србије и СНС Александра Вучића и председника ССП Драгана Ђиласа приметивши да је “резултат” тог спуштања тензија да у Скупштини града неће бити Душка Вујошевића, а да ће градоначелник бити Александар Шапић.

“Избора у Београду ће бити само ако ‘спуштачи тензија’ наставе сада већ очигледно приближавање режиму”, рекао је Јеремић.

Навео је да је Народна странка уочи почетка изборне кампање истрпела “подметања и ударце”, али да данас има највећи посланички клуб опозиције у Скупштини Србије.

Како је рекао, Народна је доживела “ударац са леђа” и понижавајући ултиматум који је за циљ имао да је подели и сломи и да постане лака мета за преузимање и стављање “под чизму”.

“Није то било само наметање председничког кандидата коме смо безрезервно веровали већ је то био пакет захтева који је подразумевао препуштање контроле над кампањом, финансијама и бројањем гласова”, рекао је Јеремић и додао да се до сада никоме није “посрећило” напуштање Народне странке.

Јеремић је казао и да је за странку апсолутни приоритет припрема за наредне локалне изборе који ће, каже, бити за две године или раније.

Говорећи о евентуалном увођењу санкција Русији, Јеремић је рекао да о том питању треба расправљати у Скупштини Србије и да представници власти треба да кажу какви су изазови пред Србијим и да ли у томе има уцена и каквог карактера.

Навео је да у економији главни циљ треба да буде да се привреда преоријентише на домаћу производњу и предузетништво, те да Народна нуди програм економских мера чија би примена, како каже, ублажила последице долазеће економске кризе и омогућила Србији да постане велики извозник хране.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here