Mesto za reklamu
  1. 04. 2022.

Председник Покрета социјалиста Александар Вулин изјавио је данас да је његов став да уколико дође до понављања избора у Београду, треба да се понове избори и за републички парламент.

“Александар Вучић је председник Србије наредних пет година, око тога се не расправљамо, то је неспорно. Неће Здравко Понош тражити поновно бројање. Да будемо поштени то је јасно. Је ли спорно у Београду? Ако је спорно у Београду мора бити спорно и у Републици, хајмо онда испочетка, а ви добро размислите да ли вам се то исплати”, рекао је Вулин на ТВ Happy.

Вулин је рекао и да је председник Вучић већи демократа од њега, да је пажљиво саслушао лидера Странке слободе и правде Драгана Ђиласа.

Лидер Покрета социјалиста је упитао колико пута “жути олош” треба да изгуби изборе да би престао да буде важан, колико пута треба да одлучују уместо већине.

“Не могу да прихватим да је мањина већина. Треба да се саслуша, да се поштује. Ја Ђиласа не поштујем, његове бираче да, јер они имају право на свој избор. Ђиласа ни мало не поштујем и нема тог пријема код председника Србије који ће ми променити то мишљење”, казао је Вулин.

Додао је да зна под коликим је притиском Вучић.

“Знам колико моћних људи покушава да оствари утицај на Александра Вучића. Био сам са њим у Бриселу када смо потписивали Бриселски споразум и мислио сам да су то највећи притисци које један човек може да истрпи. Сад, после почетка украјинске кризе то је било ништа у односу на притиске које Вучић трпи и врло их успешно трпи”, истакао је.

Вулин је истакао да верује у мудрост одлука председника Вучића, у коју се уверио у протеклих 10 година и да зна да ће он донети најбољу могућу одлуку, као и да не жели да буде било какво средство притиска на њега, саопштено је из Покрета социјалиста.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here