Mesto za reklamu
  1. 12.2018.

Министар одбране Александар Вулин верује да је важно што ће се на данашњем Савету безбедности УН чути глас Србије као и да аргументе које ће изнети председник Александар Вучић нико неће моћи да оспори. Време је и да ЕУ уместо стратегије шаргарепе Приштини понуди штап, рекао је Вулин за РТС.

На седници Савета безбедности министар Вулин очекује да ће велике силе заузети уобичајени став, али сматра да су аргументи на страни Србије.

“Најважније је да је Србија изборила право за свој глас, да је изборила могућност да каже шта мисли и да цео свет то схвати и разуме. Са председником Вучићем је јако тешко да разговарате када разговарате аргументима. Његови аргументи су необориви. Очекујем да ће велике силе завршити уобичајеном фоскулом ‘ми смо признали Косово и тиме је ствар решена’ и да неће моћи да оспоре ни један аргумент председника Вучића. Русија и Кина су нас подржале и омогућиле да се чује наш глас и ми смо им захвални на томе”, рекао је гостујући у Дневнику РТС-а Александар Вулин.

Најава формирања восјке Косова је у супротности са мандатом који има Кфор али то неће утицати на сарадњу.

“Ми очекујемо да Кфор разоружа ту војну формацију. Каква би била реакција да се појави нека паравојна формација  на северу Косова, колико би им минута требало тада да реагују? Ми имамо редовне консултације са Кфором, начелник генералштаба се видео са новим командатом Кфора 14. децембра у Нишу, имаћемо мешовите патроле и радићемо све што можемо да се сачува мир и стабилност без обзира што је наше поверење често изиграно”, рекао је министар одбране.

„Српска стварност“ / РТС /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here