Mesto za reklamu
  1. 03. 2019.

Министар одбране Александар Вулин изјавио је да је бомбардовањем Србије 1999. године убијено међународно право, да се Србија усправила и опоравила, док међународно право није.

Како се наводи у саопштењу Министарства одбране, Вулин је на отварању округлог стола “НАТО агресија – узроци и последице” у Дому гарде на Топчидеру рекао да је Србија “преживела захваљујући својој војсци, својој полицији и свом народу”.

“Међународно право је умрло. Трајно и сигурно. Велике силе од 1999. године више нису имале никакву потребу да своје поступке објашњавају било каквим правним актима – сила је била довољна”, оценио је Вулин.

Вулин је рекао да су Срби поносни на сваког свог војника и човека који је живео у Србији 1999. године, а да до 2012. године нико није смео да каже “право име тог страшног ужаса” који је Србију задесио.

“Српски народ ни те 1999. године, па ни 20 година касније, нема разлога да пред било ким погне главу, да се постиди. Али има разлога да питају велике и моћне колико ће им још деценија бити потребно да признају злочин који су починили”, рекао је Вулин.

 „Српска стварност“ / Министарство одбране /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here