Mesto za reklamu
  1. 12. 2019.

Потпредседник СНС, иначе правник, Милош Вучевић поднео је данас кривичну пријаву против председника Србије Александра Вучића и његовог брата, Андреја Вучића, како би се правосудно утврдила истина и отклонила било каква сумња у њихову умешаност у случај Јовањица.

Потпредседник СНС, иначе правник, Милош Вучевић поднео је данас кривичну пријаву против председника Србије Александра Вучића и његовог брата, Андреја Вучића, како би се правосудно утврдила истина и отклонила било каква сумња у њихову умешаност у случај Јовањица и везе са власником тог имања.

“Грађани Србије заслужују истину, а она је само једна”, рекао је Вучевић новинарима после подношења пријаве.

Вучевић је истакао да су информације у медијима и на друштвеним мрежама о наводном утицају председника Вучића и његовог брата са узгајањем марихуане у Јовањици, што је пре неколико година било солидно пољопривредно добро, узнемириле јавност, и суд треба да утврди да ли је реч о клевети или истини.

Вучевић је кривичну пријаву поднео Републичком јавном тужилаштву, од којег, како је рекао, очекује да ургентно истражи те наводе, утврди истину и јавно саопшти да ли су Вучићи повезани са Јовањицом или су аутори тих навода лагали и измишљали.

“Тужилаштво мора грађанима да саопшти истину, па уколико се наводи испоставе нетачни, неко ће морати да одговара због лажних исказа”, рекао је Вучевић новинарима.

Он је прецизирао да је пријаву саставио са својим адвокатом и да није определио кривично дело, јер је то на тужилаштву да утврди – да ли има дела или не, као и да је у њој побројао све исказе и наводе изнесене током последњих 20 дана.

Каже да је пријаву поднео, јер то нико није урадио, а истина мора да се зна, јер су ово до сада најгоре тврдње против председника и његове породице до сада изнете.

Очекује да ће тужилаштво позвати на саслушање и пријављене и оне који су оптужбе против њих износили, позивајући се на наводна сазнања да су ухапшени власник Јовањице Предраг Колувија и Андреј Вучић разговарали пред Колувијино хапшење.

Осумњичени у случају “Јовањица” демантовао је пре два дана писања појединих медија да је након хапшења телефонирао Андреју Вучицу, брату Председника Александра Вучића.

Пошто се налази у притвору, Колувија је преко свог браниоца Зоре Добричанин Никодиновић поручио да су таква писања медија неистине.

Случај Јовањица изазвао је последњих дана пажњу медија, након заплене велике количине марихуане на том пољопривредном добру.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here