Mesto za reklamu
  1. 11. 2019.

Директор за политичка питања Форин офиса Ричард Мур рекао је да поздравља напоре за стабилизицију односа у региону. Председник Вучић је Муру пренео утиске са састанка у Паризу и истакао да је веома важно што је и Велика Британија тражила од приштинских власти да укину таксе.

Председник Републике Србије Александар Вучић састао се са генералним директором за политичка питања у Министарству за спољне послове и послове Комонвелта Уједињеног Краљевства Ричардом Муром, са којим је разговарао о билатералним односима и ситуацији у региону.

Вучић је рекао да је за Србију важно јачање политичког дијалога са Уједињеним Краљевством, посебно у новим околностима, које настају након изласка те земље из Европске уније, наводи се у саопштењу Службе за сарадњу с медијима председника.

Захвалио је на континуираној подршци Уједињеног Краљевства евроинтеграцијама Србије, али и нагласио потребу за постојањем јасног плана за проширење ЕУ и временског оквира за чланство, јер је процес европских интеграција Западног Балкана од суштинског значаја за мир и стабилност у региону.

Муру је пренео утиске са састанка у Паризу и могућностима за наставак дијалога Београда и Приштине и, с тим у вези, истакао да је веома важно што је и Велика Британија тражила од приштинских власти да укину таксе.

Вучић је политичког директора Форин офиса упознао са иницијативом за примену четири слободе, кретања људи, робе, услуга и капитала, на Западном Балкану, покренутој са премијерима Албаније и Северне Македоније.

Ричард Мур је рекао да поздравља напоре за стабилизицију односа у региону. Он је нагласио да Форин офис подстиче јачање политичког дијалога између Србије и Уједињеног Краљевства и најавио радне посете, које би допринеле јачању сарадње двеју земаља у различитим областима од заједничког интереса, укључујући и одбрану.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here